top of page
P8190043.JPG
TäbyBeskuren-300x248.jpg
Vattenposten Svanen pryder varje tappställe!

Om det är viktigt för dig att alla som själva kan ta sig till en vattenpost också kan använda den ska du ta en ordentlig titt på den pedalmanövrerade vattenposten Svanen som togs fram på 1970-talet för att göra kyrkogårdarna mer anpassade för funktionsnedsatta.

 

 

Håller Svanen i 100 år?

År 2004 fick Svanen en ny design i samband med att den började tillverkas i aluminium och genom materialbytet blev livslängden så lång att den inte går att uppskatta men förmodligen100 år med rätt vård och efter utbyte av slitdelar.  

Är det viktigt för dig att din nästa vattenpost som du köper enbart är tillverkad av material som är väldigt hållbara som aluminium, rostfritt och mässing föreslår vi att du ägnar en stund till att läsa om Svanen.

 

Förmodligen100% återvinningsbar

Om 100 år från nu när Svanen kanske behöver ersättas med en ny är det säkert så att din efterträdares barnbarn som då är ansvarig vill återvinna materialen som finns i och runt Svanen, då är det viktigt att vattenposten går att återvinna upp till 100% tycker vi!

Vattenposten Svanen konstruerades på 70-talet

I över 40 år har den pedalstyrda vattenposten Svanen försett medarbetare och besökare på Sveriges kyrkogårdar med vatten. Den unika designen, användarvänligheten och driftsäkerheten har gjort den till ett pålitligt och uppskattat arbetsverktyg. Svanen lämpar sig i alla miljöer där vatten används: Förskolor, parker, golfbanor, villaträdgårdar, kyrkogårdar, parklekar etc. Vattenpostens olika delar gjuts i aluminium i övrigt används mässing och koppar, rostfria bultar och muttrar. Markplattan finns i två utföranden: med och utan trycksatt snabbkopplingsuttag.

Till uttaget behövs en öppnare (se bild på sidan detaljer) som består av nyckel, svivel, kulventil samt snabbkopplingsdetaljer till slang. Uttaget kan användas parallellt med Svanen och ge vatten till tex. högtryckstvättar eller bevattning. 

svan2-285x300.jpg
bottom of page